kaç kez

3 Temmuz 2011 Pazar

YASAKLAR VE ÖNERİLER

-“Gelinen son nokta” tanımlaması yasaklansın.. “Teknoloji de gelinen son nokta” haberini yapan gazete yasaklansın bu da yasaklamada gelinen son nokta olsun. 
- Flaş Flaş Flaş spotu kaldırılsın yazanın gözüne yarım saat süreyle flaş patlatılsın
-“Sokaktaki Adam” tutuklansın. Ev hapsine alınıp sokağa çıkarılmasın. Sokaktaki adam ne düşünüyor diye haber yapan gazetecilere itibar edilmesin.
-“free kick” namı diğer “frikik” adındaki futbol teriminin magazin dünyasında farkında olmadan! orasını burasını açanlar için kullanılması yasaklansın. Bunu ilk yapan magazin habercisine sabaha kadar “serbest atış” yaptırılsın.
 
-O anda görüşülmek istenmeyen kişilere , “toplantıda” demek ve dedirtmek yasaklansın. Ani baskınlarla toplantıda olup olmadıkları tespit edilip tutanakla zapta geçirilsin.
- “Gözlerinize inanamayacaksınız” koşullu yönlendirme tabiri kaldırılsın. Kullananlara gözlerine inanamayacakları miktarda para cezası makbuzu verilsin.
-Bayan vücut geliştirme sporu yasaklansın. Şimdiye kadar bu dalda ödül kazanmış bayanlara eski hallerine dönme şansı verilsin.
- Günlük burçlar yasaklansın. İnatla günlük burç yorumları yazanlara “dediklerin çıkmadı maddi manevi zarara uğradım” diyerek tazminat davası açılabilsin.
-İş görüşmelerindeki “kendini 3 yıl sonra nerede görmek istiyorsun” sorusu yasaklansın. Bu soruya “öncelikle şirketinizde güveninizi kazanıp 2.yılın sonunda şirket paralarını zimmetime geçirerek Maldivler’de süper lüks bir hayat yaşarken görüyorum” diye cevap veren genç arkadaşa plaket ve 1 hafta Maldiv tatili verilsin. Masraflar bu soruyu sorup kendisi bile o şirkette 3 yıl kalamamış insan kaynakları çalışanlarına ödetilsin.
-“Dikkat Köpek Var” uyarı yazısı yasaklansın. Bu yazıya bakarak evi soymaktan vazgeçen hırsız müzeye konulsun.
-Dizilerde oyuncuların kendi sesine dublaj yaptırması yasaklansın. Zap yaparken aynı sesi kâh mafya babasında kâh rock sanatçısı tiplemesinde duyarak anlık dumurlar ortadan kalksın.
-Cilt yanığına yoğurt, ağrıyan dişe rakı, sırt ağrısına bardak gibi sağlık uygulamalarına Kocakarı ilacı denmesi yasaklansın. Bu duruma çeki düzen verilmesi kapsamında “Kocakarı” markasıyla sağlık bakanlığına tescil ettirilsin.
- Restoranlarda kıytırık makarnayı menüde alengirli İtalyan isimleriyle sunup fiyatı şişirmek yasaklansın. Öğrenci evinde son 3 aydır makarna yediği halde hatun kişiye şekil yapacağım diye 3 aylık makarna parasını tek hesapta ödemek zorunda kalan öğrencilere “makarna affı” çıkarılsın. Tutar elektrik faturasından düşülsün.

-“İçinizdeki çocuğu öldürmeyin” , “insan hissettiği yaştadır” ve “kalbinin götürdüğü yere git” klişeleri yasaklansın. Yerlerine “ iki Dakka adam ol”, “kemik yaşı esastır” ve “nereye gidersen git gaza gelmeden git” kullanılsın.

- Düğünlerdeki takı töreninde kapalı zarf vermek yasaklansın. Israr edenler güvenlik kameraları aracılığıyla tespit edilip kapalı zarf açılarak davetlilere teşhir edilsin.

- Muhtelif duvarlara ve köprü altlarına “Bel Fıtığı çözülür 053…. Diye yazmak yasaklansın. Bu kişilerle irtibata geçilerek işin aslı astarı öğrenilsin.

- Genel ve yerel seçimler yasaklansın. Partilerin çektikleri kısa reklam filmleri uzatılarak dizi haline getirilsin. İktidarı reytingler belirlesin. Hürrem başkan olsun.

Ve son olarak…

Bilinmeyen numaralar tespit edilerek yasaklansın ve silinsin. Bilinenlerle yetinilsin. 118…lerin tamamı kapatılsın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder